IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
10:09 | 28 януари 2020
Обновен: 03:36 | 20 март 2024

Нов прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи от държавата във Варненско

Тези, които вече са участвали за период до 18 месеца не могат да бъдат включени отново за същото дете

По материала работи: Слав Велев
Нов прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи от държавата във Варненско

Започва нов прием на заявления от родители за осигуряване на детегледачи от държавата във Варненско.

 

Приема на заявления по проект „Родители в заетост” е до изчерпване на финансовия ресурс. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и подпомага родителите за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот. Същевременно той предоставя възможност за заетост на безработни лица за полагане на грижи за отглеждане на деца.

 

По проекта услугата „детегледач” може да се ползва:

 

- до 8 часа на ден – от заети и безработни родители – в случаите, когато те се грижат сами за децата си от 0- до 5-годишна възраст вкл., т.е. децата не непосещават детски ясли, заведения и предучилищни групи;

 

- до 4 часа на ден – от заети и безработни многодетни (вкл. самотни) родители – за дете/деца от 0- до 12-годишна възраст, посещаващи детски ясли, заведения, както и училище.

 

По време на новия прием право да подават заявления по проекта имат родители на деца от 0 до 12 години.

Родителите, които могат да се възползват от услугата и желаят да подадат своите документи за участие при новия старт, трябва да бъдат от следните групи:

 

-      Родители на деца от 0- до 5-годишна възраст, незаписани в детска ясла/градина, които имат осигурено работно място по трудово/служебно правоотношение или са самонаети/самоосигуряващи се лица, но към момента полагат грижа за децата си и не са се върнали на работа;

 

-      Многодетни родители на деца от 0- до 12-годишна възраст, които са се върнали на работните си места, и децата посещават детски ясли/градини, както и училище.

 

Родители, които вече са участвали в проекта и са получили услугата „детегледач” за период до 18 месеца, не могат да бъдат включени отново в проектните дейности за отглеждане на същото дете/деца по настоящия прием.

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна