IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
12:00 | 31 май 2021
Обновен: 05:34 | 23 април 2024

Студенти стажуват в Административен съд - Варна

Те се запознаха с пътя на документацията при образуването на едно съдебно дело

По материала работи: Ставри Таргов
Студенти стажуват в Административен съд - Варна

От днес – 31 май, до 11 юни 2021 г. в Административен съд – Варна, ще бъдат на обучение студенти от трети и четвърти курс, специалност „Право“ за ежегодния си задължителен стаж.

При своето първо посещение в Административен съд – Варна, трима от стажант-юристите, четвъртокурсници в СУ „Климент Охридски“, посетиха съдебно заседание на председателя на съда – съдия Елена Янакиева и го обсъдиха след това с нея.

Съдебният администратор – Деница Станкова запозна младите хора със спецификата на административното съдопроизводство и с работата на специализираната администрация. В естеството на работа на съдебния помощник и изготвянето на проекти за съдебни актове ги въведе съдебният помощник Емил Йорданов.

Стажант-юристите се запознаха с пътя на документацията при образуването на едно съдебно дело, насрочването на заседание, събирането на доказателства и назначаването на експертизи, ролята на вещото лице в съдопроизводството.

Особен интерес за бъдещите юристи предизвика компютърното разпределение на делата на случаен принцип в рамките на обособените в съда съдебни състави.

Коментари

Новини Варна