IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
15:20 | 27 февруари 2022
Обновен: 03:23 | 18 април 2024

3 хотела около Варна ще приютяват безплатно бежанци от Украйна

Водят се разговори със собствениците на други 10

По материала работи: Ставри Таргов
3 хотела около Варна ще приютяват безплатно бежанци от Украйна

Благомир Коцев

В областната администрация във Варна е открит временен център за помощ и координация на пристигащите от Украйна, съобщи областният управител на Варна Благомир Коцев.

Той бе на автогарата в морския град заедно със своя заместник Павел Павлов, за да посрещна поредния автобус с евакуирани жени и деца от Одеса.
Телефонният номер, на който може да се обади всеки, който има желание да помогне на пристигащите, е 0888 443 128.

Три хотела в околностите на Варна са в готовност да настаняват безвъзмездно бежанци от Украйна за неопределен период, водят се разговори със собствениците на други 10 хотела, които са заявили желание да помогнат.

Единственото място, откъдето получаваме информация за хора, които няма къде да отидат, е нашето консулство в Одеса, оттам засега не съобщават за такива, допълни Коцев.

Към центъра могат да се обръщат и украинските граждани, пристигнали у нас, които имат необходимост от някаква подкрепа или да бъдат настанени някъде, в новосформираното звено работят доброволци. То е разкрито в партньорство с фондация „Благотворителен фонд „Европа“, създадена от украинци, живеещи във Варна, съобщава Радио Варна.

Коментари

Новини Варна