IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
15:40 | 21 юни 2022
Обновен: 04:56 | 28 март 2024

Форум "Digital Varna" представи иновативни идеи за градско развитие

Целта е адаптирането на нови технологии

По материала работи: Ставри Таргов
Форум "Digital Varna" представи иновативни идеи за градско развитие

Иновативни идеи за градско развитие бяха представени днес по време на форума "Digital Varna - Отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж", който се проведе в хотел "Интернационал" в курорта "Златни пясъци".

Приветствие към участниците отправи кметът на Варна Иван Портних, който подчерта, че събитието се вписва в концепцията "Варна - град на Знанието", която има за цел да обедини местната власт, академичната общност, бизнеса и неправителствения сектор за развитие на потенциала на града с умни решения.

Пламена Маринова, зам.-кмет на Варна представи плана за действие "Зелен град Варна", Младен Иванов, управител на ОП "Паркинги и синя зона" запозна участниците с възможностите, които се разработват от общината за иновативен паркинг мениджмънт и електромобилност, а Надежда Петкова, експерт стратегическо планиране в "БИМ Консултинг", представи новите възможности за устойчив растеж и синя икономика, чрез подкрепа за бизнеса и академичната общност в контеста на иновативни, дигитални и свързани и зелени градове на бъдещето,иновативен паркинг мениджмънт, електромобилност.

В събитието се включиха експерти от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, ВВМУ "Никола Вапцаров", Huawei Technologies Bulgaria, "Виваком", Комисията по регулиране на съобщенията,Tixi, др.

Форумът се организира от фондация „Дигитална България“, представен от Мартин Захариев, със съдействието на Община Варна. Конференцията има за цел да подпомогне иновациите и адаптирането на нови технологии в градската среда.

Коментари

Бййййй ( преди 1 година )
Оценката на Варна относно управлението и е под нулата Дупка до дупка и неравни тротоари
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Бнннннй ( преди 1 година )
Решението за синя зона през почивните дни трябва да се отмени
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Гхйййй ( преди 1 година )
Община Варна и Портних са нагли вкарва синя зона и през почивните дни това не е редно г-н Портних Трябва да си отмених решението за синя зона през почивните дни
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна