IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
15:20 | 25 юни 2022
Обновен: 15:12 | 28 март 2024

Виничани стоят на сухо вече трети ден

Черпят вода от кладенци и водоноски

По материала работи: Ставри Таргов
Виничани стоят на сухо вече трети ден

Трети ден жители на варненския квартал "Виница" са без вода, алармира за Радио Варна Катя Костадинова, която живее в квартала. Водоподаването е спряно на 23 юни т.г., без обяснение каква е причината. За около два часа сутринта на 24 юни е била пусната водата, но тя е била мътна и замърсена и негодна за ползване, след което отново е била спряна и така до днес, каза още Костадинова.

Същия ден от водното дружество са поставили водоноска в квартала, но така и не са обяснили каква е причината за спиране на водата, а на дежурните телефони на ВиК трети ден не отговаря дежурен диспечер, по думите на нашата слушателка.

В момента наливаме вода от кладенци на съседите и носим с туби по домовете си, разказа Катя Костадинова. Тя обясни, че в квартала много често спира водоподаването, без значение кой сезон е – лято или зима. По нейните думи през последните три дни никой в квартала не е забелязал изкопни действия за извършване на ремонтни дейности от аварийни групи на водното дружество.

„Според мен е абсурдно да се остави населението три дни без вода каквато и да е причината и да не ни информират защо и кога ще дойде.“, каза днес преди обед Костадинова.

Проверка на радио Варна установи, че на посочените в сайта на ВиК-Варна телефони за връзка с потребители, няма връзка с дежурен диспечер, макар, че има опция за такова търсене.

В сайта на водното дружество има информация от вчера, която гласи, че на 24.06.2022 г. без вода ще е кв. Виница до отстраняване на аварията. Има посочени и места, на които са поставени водоноски.

Днешната информация на водното дружество, която излезе на сайта след 11.30 часа, обяснява и причините:

„Поради авария на /средно напрежение 20 кв/ без вода остава кв."Виница" до отстраняване на аварията. Има поставени водоноски на ул."Овеч" пред Дом "Майка и дете", на ул."Кастрица" и на ул."Св.Параскева".“

Коментари

Гххйхгфф ( преди 1 година )
Общините в България и НС не работят за българският народ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Гйкккфф ( преди 1 година )
Синята зона през почивните дни не трябва да се въвежда действайте да няма синя зона в събота и неделя
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Хргйгр ( преди 1 година )
Портних и община Варна не работят за град Варна защото слагат синя зона и през почивните дни в събота и неделя народа почива и не трябва да мисли за часови зони наречени сини зони затова синята зона през почивните дни не трябва да се въвежда
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна