IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:51 | 5 април 2016
Обновен: 23:39 | 30 април 2024

Варненско читалище с национален приз за перспективи и израстване

НЧ „Просвета 1927", Варна взе награда на Конкурс АГОРА 2015 за принос в развитието на местните общности

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варненско читалище с национален приз за перспективи и израстване

На церемония, състояла се на 31 март  2016г. в София, бяха връчени наградите на Конкурс АГОРА 2015 за най-успешна инициатива, реализирана от ЧИТАЛИЩЕ и мобилизирала местните хора за решаване на техен реален проблем през 2015. НЧ „Просвета 1927", гр. Варна взе приз за Международен фестивал на компютърното изкуство „FUTURO"в категория "Перспективи за израстване".

 

От номинираните 55 читалища , бяха излъчени 5 финалисти за различните 5 категории. На седмото издание на конкурс АГОРА бяха връчени наградите  на петте финалиста. Журито на конкурса определи това да са: Категория "Общност в развитие" за НЧ "Л. Каравелов 1897", Куртово Конаре, общ. Стамболийски за "Памет за бъдеще"; Категория "Солидарност и хуманност" за на НЧ "Светлина - 1896", с. Гара Бов, общ. Своге за "Да дарим добро!"; Категория "Изкуство и култура за развитие" за НЧ „Димитър Благоев - 2008 г. - град Пловдив" за „Пловдив - автентичен и вечен"; Категория "Най-продуктивно партньорство" за НЧ „Хамалогика 2014", гр. Бургас за "ЗАедно читалище".

Събитието се организира от Платформа АГОРА с финансовата подкрепа на Фондация «Чарлз Стюарт Мот» , в партньорство с: Комуникационна агенция PRoWay , осигурила наградата в категория "Изкуство и култура за развитие"; Университетското издателство „Св. Климент Охридски", което по традиция връчи колекция от книги на финалистите; Хотел „Рамада София" , който се погрижи безвъзмездно за тържествения вид на зала "Диамант" в хотел Принцес Рамада София.

 

Конкурс АГОРА се реализира с медийната подкрепа на Българското национално радио, dir.bg и информационен портал за НПО в България ngobg.info.

Коментари

Новини Варна