IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:00 | 1 септември 2016
Обновен: 21:38 | 30 април 2024

Ремонтират спортното училище във Варна

Следващата учебна година да бъде открита в обновената сграда, обеща министър Красен Кралев

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

От есента започва мащабен ремонт на спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна. Това съобщи на откриването на учебната година министър Красен Кралев. „Планираме ремонта отдавна и съм щастлив, че тази година ще успеем да реализираме този голям проект. Ще бъде санирана цялата сграда и след една година ще имате съвсем нов учебен корпус. Тази година може би ще бъде малко по-трудна за вас, но ще трябва да се справите с неудобствата, за да можем догодина да посрещнем първия учебен ден с обновена сграда“ – каза министър Кралев. 

Проектът е на стойност 2 700 000 лв. и се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020.
 

 

 

Красен Кралев подчерта, че за него е чест да гостува във варненското спортно училище, което е люпилня за шампиони. Негов възпитаник е и Елица Янкова, която спечели първия медал за България на олимпиадата в Рио. Състезателката по борба ще бъде специален гост в училището утре. 

 

 

 

„От училище „Георги Бенковски“ са излезли много имена, които са донесли вдъхновение за всички българи. Следвайте техния пример и съм сигурен, че сред вас ще са следващите европейски, световни и олимпийски шампиони. Напълно е възможно, стига да слушате учителите си и треньорите. Бъдете изключително старателни и не забравяйте, че освен спортната кариера има много неща, които трябва да научите и в учебните часове“ – обърна се към учениците Красен Кралев.

 


 

Министърът на спорта пожела също много търпение и успешна работа на всички учители и треньори в спортното училище.

В СУ „Георги Бенковски“ се обучават общо 545 деца, които практикуват 18 вида спорт. 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

Още по темата:
Варненка донесе първия медал за България в Рио
 

 

Коментари

Новини Варна