IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:04 | 9 септември 2016
Обновен: 17:19 | 28 април 2024

Пожарната във Варна отваря врати за празника си

От 12 до 18 септември са организирани различни събития

По материала работи: Юлиян Атанасов
Снимка: Ели Маринова

Със „Седмица на пожарната безопасност” във Варна ще бъде отбелязан професионалният празник на огнеборците – 14 септември. От 12 до 18 септември са организирани различни събития, които ще допринесат за популяризиране работата на пожарникарите и спасителите. Във връзка с Дните на отворените врати е създаден и график за прием на граждани, както и са открити телефонни линии на девет места. Отворена за посещения ще е градската пожарна във Варна в периода от 12 до 17 септември в часовете между 9:30 и 12. По същото време гражданите могат да посещават и Първа, и Трета районни служби по пожарна безопасност, както и звената в Долни чифлик и Бяла.

 

Приемното време в Девня през идната седмица ще е от 9 до 11 часа. В Провадия – от 9 до 12 часа и от 13 до 17 часа. В Дългопол за периода от 12 до 16 септември са предвидени посещения от 13 до 15 часа, а във Вълчи дол от 9 до 11 часа. Сектор „СОД” – Варна в местност „Малка Чайка” ще е отворен за граждани също от 9 до 11 часа. "Седмицата на пожарната безопасност" е признание за високата обществена значимост на една от най-тежките, най-рисковите и същевременно от най-хуманните професии - професията на пожарникаря. Професионалният празник на огнеборците е определен с решение на Министерския съвет.

 

Четете още: Намаляват фалшивите сигнали за пожар

Коментари

Новини Варна