IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
14:11 | 19 октомври 2016
Обновен: 19:31 | 28 април 2024

Росина – варненската благодетелка на инвалидна количка с шанс да проходи

Благодаря на цяла България за помощта, трогнах и непознати хора със своята история, казва тя

По материала работи: Пламен Янков
Росина – варненската благодетелка на инвалидна количка с шанс да проходи

Росина е варненската благодетелка на инвалидна количка, която трогна цяла България с историята си. Дамата е позната с това, че често участва в различни инициативи в помощ на деца в неравностойно положение и хора в нужда. Самата тя прави колажи, които продава, а сумата дарява за различни каузи. Тя е на инвалидна количка от самото си раждане, но наскоро разбира, че има шанс да проходи с помощта на Локомат терапия. „Когато чух за това, реших че това е моята възможност да променя живота си. В началото не вярвах, че ще мога да събера нужната сума, но когато се заговори повече за моята история хора от цялата страна, които не познавам започнаха да даряват различни суми по банковата сметка. За 4 дни се събра значителна част от парите, които са ми необходими за първия етап на терапията, а трябва да направя общо 3. Благодаря на всички, които се развълнуваха от моята съдба и решиха да ми помогнат, дори без да ме познават“ – каза развълнуваната Росина пред агенция „Черно море“. 


Терапията ще се реализира в северната част на Полша, близо до границата с Литва и Русина споделя, че се нуждае от средства за транспортните разходи по време на престоя. Те трябва да бъдат набрани до 8 ноември, тъй като варненката ще се подложи на процедури зад граница от 20 ноември до 17 декември. Още около 3000 лв. са й необходими за първия етап от терапията. 


Кампанията по набиране на пари в помощ на Росина, продължава, тъй като ще са нужни и за втория и третия етап на терапията. Вторият ще е през май, а третият ще бъде назначен съобразно това как се развива състоянието й. За всеки от тях са нужни по около 15 000 лв. Дарителска касичка в помощ на Росина е поставена в кантора на ул. „Черни връх“ 3. 20 художници също са се включили в кампанията и ще дарят средства от продажбата на творбите си. Росина продължава да продава и колажите, които прави, за да си набавя сама макар и минимална част от парите. 


Въпреки важната процедура, която й предстои, благодетелката на инвалидна количка продължава да мисли и за хората, на които помага. Росина е отделила 100 лв. от инвалидната си пенсия, за да подпомогне следването на сирак. Тя продължава да работи и с институциите за деца в неравностойно положение в града, като организира различни кампании за даряване на дрехи и апаратура. 

 

Ето и банковата сметка, на която може да помогнете на Росина:


SWIFT: UBBSBGSF
Client ID4481000
ROSINA RUSEVA
BG51UBBS80021062146430
Превод ОББ

 

Полина Петрова

 

Четете още Благодетелка в инвалидна количка направи дарение на онкоболница

Коментари

Новини Варна