IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Пътна обстановка
13:00 | 30 ноември 2021
Обновен: 12:49 | 28 март 2024

Шофьорски снежни неволи: Над 100 тира закъсаха на "Хемус"

Изключително усложнена е обстановката в София

По материала работи: Слав Велев
Шофьорски снежни неволи: Над 100 тира закъсаха на "Хемус"

Снимка: Фейсбук

Заради снега на магистрала "Хемус" близо 100 тира са блокирани. Това съобщават очевидци в социалната мрежа. Точното място е между тунелите на "Витиня".

От публикувана снимка се вижда и неприятната ситуация. Коментиращи шеговито подмятат, че "зимата пак ни изненада".

Припомняме че сняг заваля тази нощ в района на София и високите части на страната. Движението е затруднено и на магистрала "Хемус", където има натрупана няколко сантиметрова снежна покривка. Аутобана не е почистен и вече има десетки закъсали тирове.

Усложнена обстановка в София. Обилният снеговалеж над града започна в 4:07 ч. Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че всички екипи са на терен, заедно със 178 почистващи машини.

„Имаме един закъсал автобус на „Симеоновско шосе”. Колите на градския транспорт се движат при зимни условия. Има проблеми с контактната мрежа на трамваите и забавяне. Моля, всички да имат предвид, че трябва да се движат с оборудвани за зимни условия автомобили”, добави Фандъкова пред Нова телевизя.

Столичният кмет беше категоричен, че ще бъдат наложени санкции на фирмата отговаряща за районите „Триадица”, „Витоша” и „Младост”, където са констатирани забавяния.

Коментари

Новини Варна