IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Пътна обстановка
12:15 | 12 август 2022
Обновен: 14:14 | 18 април 2024

12 км гъста гора расте връз "Струма" – купища стърчащи мантинели!

Състоянието на пътната мрежа е близо до живозастрашаващо

По материала работи: Слав Велев
12 км гъста гора расте връз "Струма" – купища стърчащи мантинели!

Снимкa: Институт за пътна безопасност

Експерти на Института за пътна безопасност констатираха, че по АМ „Струма“ от гр. Перник до гр. Благоевград има повече от 60 участъка с увредени и опасно стърчащи мантинели. Липсата на поддръжка е до такава степен, че на определени места изкривените мантинели са обгърнати от гъста растителност, която не е почиствана от месеци, съобщават от института.

Констатирани са множество опасни неравности по магистралата, които представляват непосредствена опасност за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия.

“Най-голямото безумие е, че по магистралата е израснала гъста гора, която заема почти 12 километра по трасето. Наклонени знаци и лоша маркировка са допълващи белези, доказващи липсата на дори елементарно поддържане на АМ „Струма“.

Институтът за пътна безопасност настоява председателя на АПИ Тодор Василев да бъде освободен и на негово място да се назначи доказан професионалист, който няма обвързаности със пътно строителните фирми.

Коментари

Новини Варна