Сокът в Италия става с 20% съдържание на портокал

Увеличаването на съдържанието е от 12%

Сокът в Италия става с 20% съдържание на портокал

Италия въвежда изискването за увеличаване на съдържанието на портокалов сок в безалкохолните напитки от 12% на 20%. Законодателството на Европейския съюз позволява това в регламент, който бе създаден за да насърчава продажбата на здравословни храни.Правилото се отнася до напитките, на които е изписано наименованието „портокалов сок“. Според изследвания напитка с 20% съдържание на портокалов сок покрива ежедневната нужда от витамин С на човешкия организъм и съдържа различни фитохимикали, които може да имат позитивен ефект върху имунната система.

 

Решението ще има икономически ефект върху земеделските стопанства в Италия, като според изчисления консумацията на портокали от плодородните градини в страната ще се увеличи с 200 кг на година. Основните региони в страната, където се отглеждат портокали са Сицилия и Калабрия.Промените ще трябва да бъдат направени до март 2018 г.

 

http://agrozona.bg

Четете още: Без анимационни герои върху нездравословни храни

Коментари

Икономика
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата