„Икономическата среда във Варна е благоприятна за всякакъв вид бизнес. Ако вложиш цялата си любов и изградиш качествен продукт, използвайки правилната стратегия, за да го продадеш, той ще бъде успешен“. Това каза за медийна група „Черно море“ Стефан Божков – управител на веригата заведения за хранене Le chef. „В последните години обаче се появяват много имитатори“, казва той в отговор на въпрос сблъскват ли се с некоректни практики от конкурентни фирми. За опитите за имитация на техни рецепти и услуги понякога разбират от редовните си клиенти. „Конкурентни фирми започнаха ни копират. До такава степен не могат да измислят нищо свое, а използват само създаденото вече от нас, че някои дори копират същия словоред на продуктите, които сме изписали, че се съдържат в сандвичите. Взимат дори и снимки от менюто на нашите сандвичи. Безобразно е да крадат чужди идеи и да ги продават като свои“, оплакват се от веригата за хранене. В Le chef има патентовани рецепти на сосовете, които се знаят само от един човек. Именно това, според тях, създава уникалния вкус на предлаганите продукти и тези, които ги имитират не могат да се доближат до най-важното – вкуса на сандвичите. Въпреки това от веригата за хранене недоволстват, защото част от хората, които не са запознати, отиват при имитаторите и така остават излъгани, защото не получават същото качество. По думите на Божков трябва да се помисли за законодателство, което да дефинира некоректните практики и да санкционира опитите за имитация. „Дори и да не става въпрос конкретно за нас, мисля, че не е честно години наред някой да работи върху нещо и накрая някой друг да се възползва от създадения вече продукт. Така имитаторът няма да е успешен, защото няма да може да създаде същия продукт, и в същото време може да навреди на оригинала. Не мисля, че е честно“, обобщава Стефан Божков.
Le chef е създадена през 2012-та година след 6-месечен труд за изработване на стратегия. Тогава в нея е работел един-единствен човек. Днес, 5 години по-късно, зад успешната концепция вече стои екип от 30 души. „Няма успешна формула“ – казва Божков – „Просто трябва да създаваш продукта с грижа и любов“. Средно за една година заведението обслужва над 350 000 клиенти и продава 650 000 грил-сандвича. “Трябва да се знае, че имитатори може да има много, но оригиналът е само един“, подчертават от веригата за хранене.
ЕЛЕНА КИРОВА

От Helpbook: Съмнителни назначения, финансови нарушения, текучество в ПГТ - Банкя
Рецепта за домашен чипс от картофи
Награждаване на филмите от конкурсите на "Синелибри" 2025 (СНИМКИ)
Учени разгадават преживяванията след клинична смърт чрез рисунки
Учените съставиха най-големия в историята каталог на галактическите купове
Русия ще достави на Луната първите елементи за лунна станция до 2034 г.
„Най-евтиният в света“ хуманоиден робот струва само 1370 долара (видео)
Суперземя в съседство може да е най-доброто място за търсене на извънземен живот
Спортът по телевизията днес, 25 октомври
Мачовете по телевизията днес, 25 октомври
Лийдс също се справи с Уест Хям, Груев влезе от пейката
Везенков и компания минаха лесно през Байерн
Таро карта за 25 октомври, събота
Нумерологична прогноза за 25 октомври
Дневен хороскоп за 25 октомври, събота
Поверия за Димитровден
Болест на котешкото одраскване
XII национален конгрес по интервенционална кардиология – научни достижения, иновации и обмен на опит с терапевтична работа на живо
ИСУЛ обявява безплатни прегледи за рак на простатата през ноември
Пирогов провежда още един курс по първа долекарска помощ при инциденти с възрастни
Dow Jones прескочи историческите 47 000 пункта
От Helpbook: Съмнителни назначения, финансови нарушения, текучество в ПГТ - Банкя
Вражда в сърцето на "Роснефт" нанася щети за милиарди долари на Кремъл
Volvo отчете най-силния си ден на борсата
През 1993 година актрисата Андреа Евънс напуска Холивуд, за да избяга от преследвач
4 зодии, които са най-разбиращите партньори
Коментари