IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
17:03 | 10 ноември 2017
Обновен: 20:00 | 25 април 2024

Ново бижу заблестя в сърцето на варненския кв. Младост

Сграда „Опал“ бе тържествено открита

По материала работи: Пламен Янков
Ново бижу заблестя в сърцето на варненския кв. Младост

На десети ноември се състоя официална церемония по  откриването на сграда „ Опал“ в кв. Младост на един от най-големите варненски инвеститори – „Явор“ АД.

 

Oпaлът e камък, извecтeн c тoвa, чe yĸpeпвa вoлятa зa живoт. Той е камъкът на вдъхновението, подобрява въображението и творчеството. Не случайно такъв е изборът на инвеститора за име на сградата, която се намира в сърцето на квартала и е дело на арх. Мирослав Сталев.

 

Седеметажната сграда с разгъната застроена площ  4400 кв.м е построена за 16 месеца. Състои се от сутерен, партер и шест етажа с 36 жилища.   Подземното ниво разполага с 34 паркоместа, а на партера е разположен магазинът за хранителни стоки на веригата My Market, който ще отвори врати през месец декември тази година.

 

Въпреки кратките срокове, в които „Явор“ АД реализира своите проекти, никога не е правен компромис с качеството на строителните материали, последователността и пълнотата на технологичните процеси. С най-голямо внимание са подбирани най-качествения бетон, тухли, топло и хидроизолации, покривни детайли, покрития, дограма и стъклопакети, асансьори и парапети.

 

Осветени камъни, от които един полускъпоценен камък „Опал“, също са положени в основите на сградата, по стара българска традиция.

 

Вече са продадени както магазина за хранителни стоки, така и всички останали комфортни жилища, с изключение на един от най-привлекателните тристайни апартаменти с източно изложение и обширна гледка. А първите новодомци са се нанесли още през месец юли  – двойка лястовици, които са свили гнездо под стряхата на входа!

 

Официалната церемония по откриването премина с тържествен водосвет, прерязване на лента, томбола с подаръци за всички новодомци, а голямата награда телевизор JVC – 55 инча бе спечелена от Анатоли Атанасов.

 

Събитието бе уважено от главния архитект на Варна - арх. Виктор Бузев, кмета на район Младост - Христо Христов, както  и зам.кметовете на община Варна - Пейчо Пейчев и Христо Иванов.

 

„Наличието на тези обекти е нещо много хубаво за квартала, каза за медийна група „Черно море“ кметът на район Младост. Строителството в квартала е може би най-силно в целия град и това е благодарение на „Явор“ АД, част от „Интерком груп“. Младост е най-динамично развиващият се район във Варна, а пред нас е една изключително красива нова сграда“, добави г-н Христо Христов.

 

Новодомците бяха приветствани и от г-н Павлин Николов, собственик на компанията за производство и търговия с метални изделия – „Интерком Груп“ и председател на съвета на директорите на „Явор“ АД.

 

„Благодаря за доверието на нашите новодомци - каза инж. Павлин Николов и добави, че в момента се проектира нов жилищен комплекс с РЗП 18000 кв.м на изключително комуникативно място в ж.к. „Младост“ във Варна.

 

„Проектираме шестетажна жилищна сграда на ул. Мадара в кв. Левски с РЗП – 2000 кв. м. До месец март догодина ще започнем строежа на жилищен комплекс, състоящ се от еднофамилни къщи, разположени на 5 декара с отлична морска панорама от кота терен. Също така работим по сделка за придобиването на парцел с отлична локация в гр. София за изграждането на още 14000 кв. м. РЗП“, добави инж. Николов.

 

В продължение на 10 години „Явор“ АД стои твърдо на пазара за недвижими имоти с безупречен авторитет и репутация, а вече реализираните  проекти се отличават с качество, стил, уютна визия, функционалност и отлична локация.  

 

МАРИАНА СТОЙКОВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

Коментари

Новини Варна