IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
18:56 | 21 декември 2017
Обновен: 15:05 | 30 април 2024

Германските пилоти на "Ryanair" призоваха за стачка

Причината - компанията прекрати преговорите с ирландските си пилоти

По материала работи: Деян Михайлов
Германските пилоти на "Ryanair" призоваха за стачка

Германските пилоти на авиокомпанията „Ryanair“ призоваха за стачни действия, насрочени за петък, съобщава "Франс прес", цитирана от Агенция "Фокус".

От един от най-големите профсъюзи на германските пилоти заявиха, че в петък ще организриат „четиричасова предупредителна стачка“ след като международната компания прекрати преговорите с ирландските си пилоти.


„Всички пилоти, наети пряко от „Ryanair“ се призовават да се включат в стачката“, се казва в разпространеното съобщение.

Миналата седмица компанията предложи да признае съществуващите профсъюзи на пилотите си в Германия, Ирландия, Великобритания, Италия, Испания и Португалия, след като пилотите от тези страни решиха да прекратят работа за 24 часа като протест заради някои от политиките на компанията.

По думите на германските пилоти, авиокомпанията е прекратила преговорите след като е заявила, че двама от петимата представители от делегацията на своите пилоти показват, че всъщност служителите нямат реалното намерение да водят конструктивни преговори.

nova.bg

Коментари

Новини Варна