IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
16:12 | 3 април 2018
Обновен: 12:49 | 30 април 2024

Министър Красимир Вълчев: Впечатлен съм от дигитализацията в Медицинския университет

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Авторът

Впечатлен съм от дигитализацията и модернизацията на Медицинския университет във Варна, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев след първото си посещение във висшето училище. Това дава голямо предимство в дейността Ви. Вие сте силни, разпознаваеми дори в международно отношение, а разрастването на МУ към други градове от страната помогна много за задържането на медицинските кадри там, добави министърът. 

 

В университета той присъства на презентация на постиженията на висшето училище в областта на дигитализацията и иновациите, направена от проф. д-р Радослав Радев. Той стана свидетел на преки конферентни видеовръзки с филиалите в други градове, влезе виртуално в операционна зала в УМБАЛ „Света Марина“, в Симулационния център на болницата, във факултетите по фармация и дентална медицина. Най-голям интерес у него предизвика ултрамодерния симулатор за оперативни интервенции с триизмерни изображения. Министърът влезе в ролята на хирург и изказа задоволство от направеното.


В наше лице имате смарт университет, каза проф. Радев. 

 

СТАВРИ ТАРГОВ

 

Коментари

Новини Варна