IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
10:18 | 23 април 2020
Обновен: 21:15 | 23 април 2024

Отпада срокът за заявление по схемата 60/40

Документите се разглеждат до 7 работни дни от подаването им

По материала работи: Ставри Таргов
Отпада срокът за заявление по схемата 60/40

От 31 март 2020 г. Агенцията по заетостта откри процедура за кандидатстване на работодатели за изплащане на компенсации по реда на чл.1 от Постановление № 55 от 30.03.2020 г. за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на заетостта на работниците и служителите при извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

 

В рубрики „Изплащане на компенсации за запазване на заетостта” на началната страница на интернет сайта на Агенцията по заетостта и в раздел „Предлагащи работа” са публикувани образците на документи, както и утвърдена от Изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Процедура за кандидатстване, съдържаща информация за условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване.

 

Документи от работодатели, кандидатстващи за изплащане на компенсации по реда и на трите основания, регламентирани в чл.1, ал.1, ал. 2 и ал. 3 от ПМС 55/2020г. се приемат по електронен път във всички дирекции „Бюро по труда” в страната.

 

Без определяне на краен срок, Агенцията по заетостта продължава да приема заявления и документи за изплащане на компенсации по реда на ПМС № 55/30.03.2020 г., като припомня, че те се подават към Дирекция „Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването. Това съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна.
 

 

Документите се разглеждат за съответствие или несъответствие с изискванията на ПМС №55/30.03.2020 г. в срок до 7 работни дни от подаването им, като за резултатите информация се предоставя на работодателя и Национално осигурителния институт.

 

Информация за одобрените работодатели се предоставя от Агенцията по заетостта по служебен път на Националния осигурителен институт.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна