IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
10:00 | 10 октомври 2021
Обновен: 03:12 | 26 март 2024

Дежурен преброителен център ще работи и днес във Варна

Близо 75% от населението е попълнило анкетните карти

По материала работи: Ставри Таргов
Дежурен преброителен център ще работи и днес във Варна

Броени часове остават до края на преброяването на населението - 20 часа на 10 октомври 2021. През деня в понеделник ще работят преброителните центрове. А преброилите се елeктронно ще могат да изпращат преброителния код на специален имейл, открит от НСИ.

Към момента са преброени близо пет милиона и 200 хиляди българи, което е малко под 75% от населението. Стартът на кампанията беше съпътстван с блокиране на електронното преброяване заради хакерски атаки. Коронавирусът пък отказал част от преброителите. Заради това НСИ удължи сроковете на кампанията. И откри около 40 преброителни центъра.

В тях може да се предаде разпечатаната и предварително попълнена анкетна карта. Служители помагат и при попълването ѝ на място. От НСИ припомниха, че кодовете от електронното преброяване може да се изпращат и на специалния мейл. До вчера това са направили 2 500 души. Преди дни председателят на НСИ Сергей Цветарски призова за активност.

Преброяването ще приключи официално в 20 часа. Глоби ще има само да онези, които агресивно пречат да се извърши преброяването. Междинни данни НСИ обещава около Коледа.

Дежурен преброителен център ще работи и днес във Варна. Той се намира в Териториално статистическо бюро – Североизтокq в сградата на бул. „Сливница“ 191. Телефоните за връзка са 052/ 575 218 и 052/ 575 249.

Експерти ще помагат на гражданите в преброяването и в Добрич днес. Адресът на подпомагащия център е на пл. "Свобода" 5, етаж 7. Отдел „Статистически изследвания" - Добрич, осигурява и дежурство от 10.00 до 16.00 часа, съобщава Радио Варна.

Коментари

Новини Варна