IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
15:10 | 16 декември 2022
Обновен: 12:16 | 16 май 2024

Във Варна разполагат чадъри и тенти, които пречат на видеонаблюдението

Във връзка с това промениха общинска наредба

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна разполагат чадъри и тенти, които пречат на видеонаблюдението

Промени в четири общински наредби разгледа на днешното си заседание правната комисия към Общински съвет – Варна. Съветниците одобриха допълнение на Наредбата за условията и реда за поставяне на преместваеми обекти, предложено от зам.-председателя на местния парламент Христо Атанасов.

Причина за внесените корекции са зачестилите случаи на разполагане на чадъри, тенти и др., ограничаващи системата за видеонаблюдение. „По тази причина предлагам преди поставянето на рекламни съоръжения, чадъри и прочие, да се иска предварително съгласие на Община Варна, за да не се възпрепятства дейността на камерите“, поясни пред колегите си Христо Атанасов.

На разглеждане бяха подложени и изменения в Наредбата за условията и реда за провеждане на конкурс за избор на членове на органите на управление и контрол на публичните предприятия на Община Варна.

Те предвиждат възнагражденията на органите за управление и контрол на публичните общински предприятия да се определят по нови правила. Сегашните са изцяло заимствани от Закона за публичните предприятия, но са трудно приложими по отношение на общинските публични предприятия.

Членовете на правната комисия дадоха положително становище и по отношение на законосъобразността на предложените поправки в Наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове, в Инструкцията за материално стимулиране на варненски спортисти, треньори и длъжностни лица и в Наредбата за финансово подпомагане на проявите по програма „Спорт“ и програма „Социален туризъм“.

Предвижда се финансовото подпомагане на спортните клубове и на проявите от спортния календар да се осъществява по нов ред и условия.

 

Коментари

Новини Варна