Варна 11°
fallback
Икономика
12:47 | 23 февруари 2017
Обновен: 12:28 | 30 април 2024

Израел дари линейка на УМБАЛ „Света Марина“

Болницата получи и 20 000 лв. за оборудването й

По материала работи: Ставри Таргов

Израел дари линейка на УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. Автомобилът бе предоставен на БЧК от сродната организация Червен Давидов щит чрез Двунационалната търговска камара България – Израел. Нейният президент Авиноам Катриели сподели, че камарата е осигурила досега 5 линейки на български лечебници, като тази е първата за Варна. Съвсем скоро ще има реанимобил и за друга варненска болница, обеща Катриели. Бих искал дареният специализиран автомобил да е в услуга на варненци и хората от региона, добави той.

 

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Марина“ проф. д-р Валентин Игнатов благодари за дарението и обясни, че с линейката ще се транспортират най-вече тежко пострадали хора от хеликоптерната площадка до Спешния център на лечебното заведение. Досега това е ставало на ръце.

 

Израелската страна дари и 20 000 лв. за оборудване на линейката. С тези средства ще се купят кислородни апарати, кардиошокове и други уреди за спасяване на човешки живот.

 

На тържественото връчване на ключовете бе и председателят на БЧК Христо Григоров. „Радвам се, че можем да помогнем с оглед на състоянието на българското здравеопазване“, каза той.

Ставри Таргов

 

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback