IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
14:02 | 20 януари 2018
Обновен: 12:21 | 23 юли 2024

Борисов посрещна Меркел с рози в София

Това е втора нейна визита у нас в качеството ѝ на канцлер на Германия

По материала работи: Слав Велев
Борисов посрещна Меркел с рози в София

Германският канцлер Ангела Меркел пристигна на работно посещение у нас. Тя бе посрещната на летище София от министър-председателя Бойко Борисов и германския посланик у нас Детлеф Лингеман.

 

Борисов връчи на Меркел букет рози и попита как е преминала срещата ѝ с президента на Франция Еманюел Макрон. Канцлерът пък поздрави на български език с "Добър ден", предаде fakti.bg.

 

Това е втората ѝ визита в София в качеството ѝ на федерален канцлер на Германия. Меркел пристига в седмица на дипломатически совалки в Европа и часове преди решаващ ден за Германия.

 

Точно преди седмица в три европейски столици на фокус беше бъдещето на Европа. В София кацна цялата Европейска комисия, а в Париж – новият австрийски канцлер Себастиан Курц.

 

 

Същия ден от Берлин дойде новината, че има пробив в консултациите между големите партии за правителство. Обявиха, че искат да дадат нов импулс в Европа.

 

Меркел идва часове преди да стане ясно дали ще има ново правителство на Голяма коалиция. Лидерите на трите големи партии се обединиха, че ако отново съставят кабинет, Европа ще е приоритет.

 

Коментари

Новини Варна