IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Културен афиш
11:20 | 20 юни 2023
Обновен: 23:51 | 28 април 2024

Варна се превръща в център на египетската култура

От 24 юни в “Дворец на културата и спорта” - град Варна, ще бъде открита изложба “Египетски приказки” 

По материала работи: Слав Велев
Варна се превръща в център на египетската култура

Варна се превръща в център на египетската култура. На 23 юни (петък) от 16:00 часа, ще бъде направено официално откриване  на изложба “Египетски приказки” със съкровища от египетската история. Събитието ще се състои в “Дворец на културата и спорта”, намиращ се на бул. “Княз Борис I” 115. По време на официалното откриване специални гости се очаква да бъдат египетският посланик в България - Халид Емара, и кметът на град Варна - Иван Портних. В програмата участие ще вземат танцьорите от фолклорен ансамбъл “Варна”, които ще пленят публиката със своето танцово изкуство.

Жителите и гостите на морската столица ще имат възможността да се потопят в древната египетска история по време на изложбата “Египетски приказки” от 24 юни до 4 август 2023 от 10:00 до 18:00 часа през делничните дни, а през уикенда от 10:00 до 19:00 часа. Периодът, в който Изложбата ще бъде в град Бургас, е 15 август - 7 септември 2023 г. 

Организатор на изложбата е Antikа, чийто Основател и управляващ директор е господин Ахмед Наср. Той споделя следното: “Идеята за създаване и провеждане на подобно музейно шоу е да подпомогне комуникациите между световните цивилизации и да действа като културен мост, позволявайки на хората от различни нации да знаят повече за културната стойност в света.” 

С този проект Antika има за цел освен да покаже дългогодишната и богата история на Египет, повлияна от различни културни течения и традиции, които са оформили неговото общество и начин на живот, а и да осигури завладяващо и интерактивно изживяване, което позволява на посетителите да научат и участват в различни аспекти на египетската култура. Културно-музейно шоу ще даде не само възможност на  посетителите да научат и изпитат уникалните обичаи, традиции и културни практики на Египет, а също така ще предостави чудесна възможност за културен обмен между страните.

Коментари

Новини Варна