IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Морски бизнес
21:08 | 4 декември 2014
Обновен: 21:43 | 27 март 2024

Най-развита в региона е морската индустрия

Мнението е на експерт в бранша

По материала работи: Борис Проданов
Най-развита в региона е морската индустрия

Най-развитата индустрия в Североизточния район е Морската индустрия с център Варна. Това съобщи на съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет в Североизточния район Александър Михайлов, представител на независимия оценител на Регионалния план за развитие на Североизточния район за периода 2007-2013 г. В представения от него доклад като добре развиващи се в региона отрасли бяха откроени още крайбрежният туризъм и телекомуникациите.


По думите на Михайлов иновациите обаче са на недостатъчно добро ниво, предвид потенциала на региона. Според доклада коефициентът на заетост пък все още е далеч от националната цел - 76 %, при около 60 % в Североизточния район.

 

Участие в заседанието взеха представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на финансите, Министерството на вътрешните работи, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните, Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на социалната политика, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, представител на Централното координационно звено към Министерския съвет и представители на Управляващите органи на Оперативните програми 2014-2020 в съответните министерства, областните управители на областите от Североизточен район, представителите на общините от четирите области, включени в обхвата на района и представителите на представителните организации на работодателите, работниците и служителите на национално равнище.

 

В качеството си на членове на Регионалния съвет за развитие на Североизточен район в работата на заседанието взеха участие Иван Аспарухов - зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и Даниела Везиева - зам.-министър на икономиката.

Коментари

Новини Варна