IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Морски бизнес
16:30 | 13 февруари 2022
Обновен: 14:44 | 19 април 2024

Съдът в Добрич гледа споразумение по делото срещу капитана на кораба "Вера СУ"

Двама турски граждани от екипажа са в ареста от 8 октомври м.г.

По материала работи: Слав Велев
Съдът в Добрич гледа споразумение по делото срещу капитана на кораба "Вера СУ"

Окръжният съд в Добрич ще разгледа утре – 14 февруари, постигнато споразумение по делото срещу капитана на товарния кораб "Вера СУ", който заседна край местността Яйлата на 20 септември 2021 година.

Съдебното производство е образувано по внесено споразумение по досъдебно производство на Националната следствена служба в София, водено срещу капитана на плавателния съд, уточняват от съда.

Корабът, плаващ под панамски влаг с деветчленен екипаж, заседна в скалите близо до каварненското село Камен бряг с товар от 3000 тона азотен тор.

След като при специална операция карбамидът бе разтоварен, през нощта на 26 октомври корабът бе изтеглен от скалите и откаран в пристанище Варна.

Окръжният съд в Добрич постанови на 8 октомври двамата турски граждани - капитанът на "Вера Су" Х.Е.(59 г.) и вторият помощник капитан К.А. (26 г.), който в нощта на инцидента е бил на вахта, да бъдат задържани под стража. Тогава двамата бяха привлечени към наказателна отговорност по обвинение, че са допуснали корабът да заседне като са създали опасност за живота на други хора и за значително повреждане на чужд имот.

Коментари

Новини Варна