IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Морски бизнес
15:30 | 10 април 2022
Обновен: 06:06 | 19 април 2024

Собственикът на "Царевна": На борда няма външни лица

Моряците са живи и здрави, увери Даниел Стефанов

По материала работи: Слав Велев
Собственикът на "Царевна": На борда няма външни лица

Българските моряци в Мариупол са живи и здрави, като на борда няма външни лица. Това заяви за БТА собственикът на кораба Даниел Стефанов.

Новината, че корабът "Царевна", който се намира в украинското пристанище Мариупол, е превзет, е неистинска, посочи той. По думите му момчетата са живи и здрави, а на борда няма външни лица.

По-рано днес ТАСС съобщи, позовавайки се на Едуард Басурин, един от ръководителите на сепаратистките милиции на самопровъзгласилата се Донецка народна република, че “отстъпващи от Мариупол украински националисти са завзели два чужди кораба” - "Царевна" и "Лейди Аугуста". Басурин твърди, че екипажите на корабите били взети за заложници. Информацията се оказа фалшива.

Малко по-късно тя официално бе опровергана от Министерството на външните работи на България. Оттам посочиха, че "българските моряци се чувстват добре и Ситуационният център на МВнР поддържа постоянен контакт с тях".

Коментари

Новини Варна