IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
13:30 | 10 април 2022
Обновен: 06:13 | 26 март 2024

МВнР отрече: Украинските националисти не са превзели „Царевна”

Моряците ни са добре

По материала работи: Слав Велев
МВнР отрече: Украинските националисти не са превзели „Царевна”

Снимка: Гласове

Украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници, съобщиха от Народната милиция на ДНР, цитирани от РИА Новости и ТАСС. Според съобщението става въпрос и за българския „Царевна”.

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отрече появилата се информация. Оттам обясниха, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре. Собственикът на кораба Даниел Стефанов също отрече появилата се информация, като уточни, че екипажът е добре.

„В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба - „Царевна” и „Лейди Аугуста”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „Азов” стрелят от палубите”, се казва в изявлението на ДНР.

„Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР заедно с руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да спасят живота на моряците, задържани от украинските националисти”, гласи позицията на Народната милиция.

Коментари

Новини Варна