IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Морски бизнес
13:30 | 14 април 2022
Обновен: 21:33 | 25 април 2024

ДНР: С Русия правим всичко възможно да върнем най-скоро моряците от Мариупол у дома

Нашенци са настанени в хотел

По материала работи: Слав Велев
ДНР: С Русия правим всичко възможно да върнем най-скоро моряците от Мариупол у дома

Министерството на външните работи на ДНР започна прилагането на всички необходими процедури за организирането на заминаването на евакуирани моряци в страни с гражданска техника. "Заедно с руски колеги възнамеряваме да направим всичко възможно всички евакуирани граждани от дома на пристанището в Мариупол, при техните близки и приятели възможно най-скоро". Това заявяват от Министерството на външните работи на Донецката народна република (ДНР) относно евакуацията на екипажи на чуждестранни кораби от Мариупол.

На 13 април т.г. с помощта на Народната милиция на ДНР съвместно с Въоръжените сили на Русия са евакуирани 15 членове на екипажа на товарния кораб „Царевна“: сред тях 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна.

Чуждестранните моряци са изпратени в Донецк, властите на ДНР им оказаха необходима подкрепа, настаниха ги в хотела и осигуриха с храна.

Коментари

Новини Варна