IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Морски бизнес
14:00 | 3 май 2022
Обновен: 13:55 | 19 април 2024

Част от екипажа на кораба "Рожен" се прибра във Варна

Техните места са заети от други българи и украинци

По материала работи: Ставри Таргов
Част от екипажа на кораба "Рожен" се прибра във Варна

Част от българите, които бяха на българския кораб „Рожен“, са се върнали в родината. Това съобщи изпълнителният директор на параходство „Български морски флот“ капитан Александър Калчев.

В събота във Варна са пристигнали капитанът на "Рожен", главният механик, електромеханикът, вторият механик и един моторист. На тяхно място са заминали други кадри на БМФ, обясни Александър Калчев, цитиран от "Телеграф".

"Респективно на техните позиции от България заминаха капитан, българин и един моторист, българин. А пък позициите на главен втори електромеханик респективно осигурихме от украински морски лица, част от които са плавали и преди на този кораб.

Имало е периоди с по-зачестени предупреждения за въздушни атаки. Спорадично са виждали стрелба, по-скоро в началото на военните действия, но като цяло, пристанището, и към настоящия момент е много добре охранявано. В това число се разрешава на екипажите да излизат до портала, включително да си купуват от магазини стоки”, обясни той пред БНР.

Плавателният съд се намира на пристанището край Черноморск.

Коментари

Новини Варна