IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Морски бизнес
15:35 | 1 декември 2015
Обновен: 14:41 | 17 април 2024

Варна - домакин на Годишната асамблея на Морските университети през 2017 година

Нашето ВВМУ "преборва" в надпреварата Филипините, Ливърпул, Малмьо и Барселона

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варна - домакин на Годишната асамблея на Морските университети през 2017 година

ЕЛИ МАРИНОВА
снимка: ПЛАМЕН ГУТИНОВ
Освен младежка културна столица, през 2017 година Варна ще бъде домакин и на Годишната асамблея на Морските университети - каза началикът на ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" - капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров. През октомври месец, тази година в Хърватска се проведе Генералната асамблея на Асоциацията на морските университети, на която бе взето решение годишната асамблея за 2017 година да се проведе нашата морска столица. Състезанието е било напрегнато, Варна е преборила съперници от рода на най-големия частен морски университет на Филипините, морския факултет на университета в Ливърпул, световния морски университет в Малмьо и морския факултет на университета в Барселона. Добре е да се отбележи, че това е изключително високо признание за нашето висше морско училище  - каза още началикът на ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" като допълни, че това събитие се вписва перфектно в атмосферата на  мероприятията от Варна - младежка културна столица на Европа.

 

Морската асамблея включва президентски митинг, в който президентите на военните учебни заведения се срещат с представители на индустрията, на международната морска асоциация, за да начератят насоките на развитие на морското образование за следващия период. Разглеждат се проекти. В момента в асоциацията членуват 56 морски университети - световния елит на морското образование. От Гърция няма нито един университет-член. Нашето ВВМУ "Никола Вапцаров" е един от основателите  на тази академия и участва вече 16 години.

Коментари

Новини Варна