IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Здраве
17:09 | 23 ноември 2020
Обновен: 00:20 | 5 май 2024

Предлагат по-строги мерки, затварят държавата от петък? (НА ЖИВО)

Министър Англеов иска връщане на стартите рестрикции, без КПП-та

По материала работи: Слав Велев
Предлагат по-строги мерки, затварят държавата от петък? (НА ЖИВО)

Здравният министър Костадин Ангелов предлага от петък нови строги здравни мерки, които ще бъдат обсъдени на заседание на Министерския съвет. На практика ще останат да работят само хранителните магазини, банките, общественият транспорт.

Удължаване срока на обявената епидемична обстановка до края на март, предлага здравният министър, освен това преустановяване на присъствените занятия в университети, училища, детски градини и ясли.

Преустановяване на всякакъв вид колективни спортни мероприятия, културни и развлекателни меропрития.

Продължаване на забраната за работа на нощните заведения и преустановяване на работата на ресторантите, като те да могат да работят само за доставка по домовете.

Ангелов предлга още забрана на работата на моловете, да няма  и екскурзии.

Все повече пациенти с коронавирус у нас се нуждаят от интензивно лечение. В момента в реанимация са 408 пациенти. 5950 се лекуват в болница от коронавируса.

 

11 място заемаме в ЕС по заболеваемост - 666.5 на 100 хил. души.

 

Най-ниска е тя в Кърджали, а най-висока в Габрово, Кюстендил и София град, стана ясно на брифинг за разпространение на коронавируса.

 

Изключително голям натиск има върху нашите лечебни заведения и върху всички останали в сферата на здравеопазването, каза шефът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски.

 

Четирима колеги са с повторнто заразяване, информира той, като уточни между 5-8 месеца интервал от първото заразяване.

 

При двама клиничната картина е по-тежка от първия път, а при другите двама - по-лека.

 

В Александровска общо са заети 184 легла. Има възможност за още 120, но няма персонал, който да ги обслужва, призна директорът на болницата проф. Борис Богов. По думите му на първа линия има дори психиатри, а някои не са си тръгвали от месец.

 

Коментари

Новини Варна