IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Здраве
08:50 | 21 декември 2020
Обновен: 06:39 | 17 април 2024

Щабът спешно реши: Спира полетите от и за Великобритания до 31 януари

10 дена карантина за всички пристигнали от острова

По материала работи: Слав Велев
Щабът спешно реши: Спира полетите от и за Великобритания до 31 януари

Министър-председателят Бойко Борисов свика работно съвещание във връзка с новия щам на COVID19. В срещата участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Това съобщиха от пресслужбата на МС.

На заседанието беше обсъден начинът, по който България да реагира по отношение на новия щам на коронавируса, установен във Великобритания. След като по-рано днес със заповед на здравния министър се въведе 10-дневна карантина за всички лица, влизащи на територията на България от Обединеното кралство, на срещата при премиера беше взето решение да бъдат временно преустановени полетите от Великобритания до България и от България до Великобритания считано от тази нощ - от 00:00 часа на 21 декември 2020 година до 31 януари 2021 година.

Коментари

Новини Варна