IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Здраве
12:05 | 25 декември 2020
Обновен: 11:17 | 18 април 2024

Истерия за Ивермектин! Километрични опашки пред аптеките още на Коледа

Лекарството е предназначено за лечение на краста и други болести, но дава отлични характеристики за стопиране на COVID

По материала работи: Слав Велев
Истерия за Ивермектин! Километрични опашки пред аптеките още на Коледа

Истинска лудост настъпи в четвъртък в София за лекарството Ivermectin, които според куп специалисти в света, включително и родни, помага и в трите фази на COVID инфекцията. Пред една от столичните аптеки се изви невиждана опашка, споделя очевидец, цитиран от „Марица“.

Той също отишъл да се запаси, тъй като има заразени познати. Но като видял опашката, моментално запалил колата обратно към дома.

„Аз такава опашка не бях виждал от мачовете на националите през 1994 г.“, споделил мъжът.

Лекарството е предназначено за лечение на краста и други болести, предизвиквани от паразити при животните. У нас се продава свободно, но не е разрешено за употреба от хора във вид на хапчета, а само като крем.

Заради положителните отзиви при лечение на COVID-19 ивермектинът буквално изчезна от пазара. Баровци се снабдяват по нелегален начин, макар да има доста съмнения, че някои хапове от Турция са фалшиви.

Между софийския хайлайф се разменя рецепта за метода на прием, като се говори, че ефектът е очеваден. Според почитателите на лекарството то не се въвежда все още масово, защото струва лев-два, а не стотици или хиляди левове като другите илачи на тема коронавирус.

За ефекта на това лекарство се заговори още през април в Австралия. Оказа се, че у нас го произвежда компанията "Хювефарма". Тя е подала молба да бъде сертифицирано и за ползване от хора, като се очаква разрешение през януари и тогава ще тръгне масово към аптеките.

Коментари

Новини Варна