IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Здраве
13:05 | 2 януари 2021
Обновен: 05:26 | 23 април 2024

2 храни са забранени при ваксинация

Трябва да се намали употребата им и през следващите 21 дни

По материала работи: Слав Велев
2 храни са забранени при ваксинация

В деня на ваксинирането яйцата и шоколада също за забранени. Трябва да се намали употребата им и през следващите 21 дни, до втората доза. За алкохола вече бе казано, че не трябва да се употребява, заяви пред НОВА доктор Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз. Той не е почувствал болка при ваксинирането.

Желаещите да се ваксинират, според доктор Брънзалов, не е нужно да си правят тест за алергия. Образуваните антитела след боледуване не са достатъчни, колкото след ваксина, по мнението му.

Ваксинираният не заразява и не се разболява, а целта на лекарите е не да лекуват гражданите, а да не се заразяват, категоричен бе медикът. Той не познава лекар, който да се колебае относно ваксинацията.

На въпрос кога се очаква да се разхлабят ограниченията, зам.-председателят на БЛС обясни, че това е политическо решение, което обаче зависи преди всичко от поведението на гражданите и как те се отнасят към мерките.

 

Коментари

На острова са ваксан ( преди 2 години )
ПО 100-120 хиляди на ден ваксинирани добре ли е докторе?"Ваксинираният не заразява и не се разболява" - това си е за СЪД!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна