IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Здраве
14:13 | 23 април 2021
Обновен: 09:17 | 26 април 2024

На Великден: С маска, на 1,5 м. един от друг и не целуваме нищо (ВИДЕО)

Вижте още какви са препоръките на здравните власти за Цветница

По материала работи: Слав Велев
На Великден: С маска, на 1,5 м. един от друг и не целуваме нищо (ВИДЕО)

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев  дадават брифинг във връзка с противоепидемичните мерки в страната.

Спазване на всички мерки за дистанция, дезинфекция и дисциплина трябва да важат по време на Великденските празници у нас тази година, заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

В храма само с маска, на 1,5 м отстояние един от друг, без да целуваме икони или ръка на свещеника. Божиите служители може да са без маски при водене на службата.

Цветята и върбовите клонки за Цветница, тази неделя, ще бъдат изложени извън храмовете.

В храмовете задължително трябва да се спазва 1,5 метър дистанция, да се влиза с предпазна маска, както и да се осигури дезинфектант на входа. Освен това трябва да се регулира потока на хората, които влизат в църквите и да се поставят табла с указание за движението на потока. Целесъобразно е вярващите да не докосват икони и реликви, а по отношение на върбовите клонки - да се раздават извън църквите, каза проф. Ангелов.

 

Коментари

Новини Варна