IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
10:45 | 21 ноември 2021
Обновен: 15:57 | 17 април 2024

BulCov! Има ли риск у нас да се появи нов, по-опасен щам на коронавируса?

Още се въртим в центрофуга, не излизаме от четвъртата вълна, заяви д-р Гергана Николова

По материала работи: Слав Велев
BulCov! Има ли риск у нас да се появи нов, по-опасен щам на коронавируса?

"Има риск в България да се появи нов щам, който да бъде по-опасен", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS д-р Гергана Николова, член на УС на БЛС, предаде "ДИР.bg".

"Още се въртим в центрофуга, не излизаме от четвъртата вълна, хората са уплашени, информацията не е много адекватна. През лятото си бяхме заровили главите в пясъка, нямаше вирус, занимавахме се с туризъм, не се направи нищо, за да се стимулира ваксинацията", добави медикът.

Д-р Николова заяви още, че тестовете, които се правят вкъщи, не се отчитат никъде, това е проблем, защото хората не са под карантина, ако са положителни.

"Трябва да се започне спазване на мерките, не всичко да е проформа, те имат ефект, когато се спазват", категорична бе тя.

Лекарят отчете, че с въвеждането на зелените сертификати има ръст на ваксинацията срещу COVID-19.

Относно тестовете за учениците, д-р Николова смята, че държавата трябва да поеме разходите за малките и големите ученици и те да се върнат в клас.

Коментари

Новини Варна