IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избори 2021
23:00 | 4 април 2021
Обновен: 06:14 | 19 април 2024

Любен Дилов-син: Коалиция ГЕРБ-СДС печели за 14-и път поред избори(Видео)

В момента е една много весела ситуация, в която всички се поздравяват, говорят, правят проекти за кабинети

По материала работи: Ставри Таргов
Любен Дилов-син: Коалиция ГЕРБ-СДС печели за 14-и път поред избори(Видео)

 

„При толкова много победители тази вечер, които чуваме, коалиция ГЕРБ-СДС не е необходимо да излиза и да напомня,че за 14-и път поред печели избори.

Това са петите поредни парламентарни избори. Мислим, че има голям победител тази вечер и това са българите, които излязаоха да гласуват, въпреки стреса, въпреки Ковид, въпреки лошото време. Адмирации на първо място“.

Това каза на изявление пред журналисти Любен Дилов-син - кандидат за депутат от ГЕРБ, пред централата на партията.

„В момента е една много весела ситуация, в която всички се поздравяват, говорят, правят проекти за кабинети. Това, за което трябва да си даваме сметка, е, че изборите, които завършваха, струваха около 150 млн лева.

Ако има нови избори поради невъзможност на бъдещите депутати да съставят нов кабинет, те ще струват още минимум 100 млн. лева. А има и президентски избори, които ще струват около 100 млн. лева“, коментира още той.

„Важно е като поизтрезнеем от тази изборна нощ и големите победи, които празнуваме, да си дадем сметка дали можем да похарчим 350 млн. лева в рамките на тази година, в която трябва да се съвземем от ковид, да преодолеем последствията от него. Това не оферта, а разум към всички, които ще бъдат в следващия парламет“, заяви Дилов-син.

„Най-важното, което трябва да се каже, е, че резултатът - че толкова много формации присъстват в българския парламент, е щастлив“, каза Любен Дилов-син.

Не виждам смисъл да се преговаря в момента, лаконичен беше той в отговор на въпрос от журналисти с кого ще се коалира ГЕРБ в следващия парламент.

Той уточни, че пресконференция на ГЕРБ ще има, когато излязат окончателните резултати от изборите, съобщи БНТ.

Коментари

Избори до дупка ( преди 3 години )
докато ги изметем този на снимката
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна