IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избори 2021
15:20 | 14 ноември 2021
Обновен: 14:37 | 22 април 2024

Изяде разписката… Баба втрещи членове на секция в София - дъвче, преглъща!

74-годишна столичанка побърка членовете на СИК във Френската гимназия

По материала работи: Слав Велев
Изяде разписката… Баба втрещи членове на секция в София - дъвче, преглъща!

Изяде разписката… Баба втрещи членове на секция в София - дъвче, преглъща! Вече е ясно – 74-годишна възрастна жена е тази, която гласува на вота 2 в 1, но не предаде отрязъка от машината на членовете на столична СИК, а я… погълна.

Невижданото преглъщане на изборни книжа се разиграва сутринта във Френската гимназия в София. Бабата подала личните си документи, получила карта за гласуване, упражнила правото си на вот, но отказала да даде разписката и си тръгнала.

Членовете на СИК я последвали от третия до първия етаж, но тя категорично отказвала да я даде, сдъвкала я и а изяла. За представителите на 18 СИК остава необяснимо поведението на дамата, която закуси с листчето хартия.

"За мен е безотговорно поведение. Веднага се обадих на РИК и те ми казаха срещу името на дамата да напиша, че е глътнала и е сдъвкала разписката. Как да отчета вечерта разписките? Когато се гласува с машина, трябва да се вземат двете разписки, има специална кутия за това. Не може повторно да се гласува. Законът не го позволява и не може", обяви пред БНР председателят на секцията Снежина Колева.

ВИДЕО гледайте ТУК

Коментари

Новини Варна