IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Избори 2021
14:30 | 14 ноември 2021
Обновен: 20:51 | 22 март 2024

ЦИК: Безпрецедентно ниска активност на парламентарния вот

Над 8,5% от избирателите са отишли до урните към 11:00 ч.

По материала работи: Слав Велев
ЦИК: Безпрецедентно ниска активност на парламентарния вот

Безпрецедентно ниска избирателна активност на парламентарните избори ъм 11:00 часа днес отчита ЦИК. Няма сигнали за постъпили сериозни нарушения на изборите.

"Тенденциите са за много ниска избирателна активност - безпрецедентно ниска на парламентарни избори, а в случая имаме избори 2 в 1. 8,62 на сто до 11:00 часа, по наши данни, са гласували за парламентарни избори, а 8, 59 на сто - за президентските. Разликата е несъществена. Първият извод, който можем да направим, е, че хората, които отиват да гласуват, най-вероятно гласуват и за двата вида избори. Най-ниска е избирателната активност в Пловдив. Тя е около 3,4 на сто, а най-висока е в Смолян - 11,7 на сто. Очертава се една картина, при която поне в ранните часове на днешния изборен ден, нашите сънародници не проявяват особен интерес да гласувам. Ще видим дали ще се промени тази картина следобед", посочи говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

А за машините, които вече са извън строя, той каза, че са 43.

"Това не е много на фона на обстоятелството, че работят близо 12 000 машини", подчерта Томов.

"В изборите извън страната работят всички машини. Никъде няма проблеми", уточни говорителят на ЦИК.

Коментари

Новини Варна