IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избори 2021
09:10 | 18 ноември 2021
Обновен: 03:02 | 25 април 2024

Започна обратното броене: Кой кого подкрепя в битката за "Дондуков" 2

Румен Радев и проф. Анастас Герджиков влизат в пряк дебат днес

По материала работи: Слав Велев
Започна обратното броене: Кой кого подкрепя в битката за "Дондуков" 2

Кадър: БНТ

Започна обратното броене за избора на следващия президент. А с това и подкрепата за всяка от кандидатурите от останалите политически играчи. Без да споменават конкретно име от ДПС обявиха, че на вота в неделя избирателите трябва да гласуват за обединител на нацията. Така индиректно те застават зад ректора на СУ, предаде Bulgaria ON AIR.

"Президентската институция трябва да бъде обединител на нацията и на всички българи. Трябва да бъде лице на държавата пред света", заяви председателят на ДПС.

Още в изборната нощ своята подкрепа към Герджиков повториха и от ГЕРБ. 

"Всеки, който иска поне малко да се върне демокрацията, ще гласува за Герджиков и Невяна. Убеден съм", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Непроменено е и намерението на "Продължаваме промяната". В разгара на блиц кампанията, в профила си в социалните мрежи те се обърнаха към избирателите. 

"Скъпи приятели, на 21.11.2021 сме изправени пред отговорно предизвикателство - да изберем президент на България! Предизвикателство, което може да преодолеем единствено и само заедно. Нека продължим промяната като подкрепим нашия президент Румен Радев!", написаха от "Продължаваме промяната". 

Въпреки трусовете вляво столетницата на този етап не е оттеглила подкрепата си към Румен Радев. Стопанинът на "Дондуков" 2 да остане непроменен искат и от партията на Слави Трифонов. Заявиха го още през лятото. 

"ИТН ще подкрепи Румен Радев за президент, защото той най-много изпълва съдържанието ни за президент", обяви тогава лидерът на "Има такъв народ".

Две от партиите в следващия парламент все още нямат категорично решение коя президентска двойка да подкрепят. Най-вероятно от ДБ ще призоват симпатизантите си да гласуват по съвет. Без ясна заявка за подкрепа е и най-малката политическа сила в 47-ото НС партия – "Възраждане". 

"Непоискана подкрепа не се дава. От тук, от там изпращат парламентьори. Ако Радев иска нашата подкрепа, да я поиска лично", отсече лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов".

Преди финалния сблъсък двамата кандидат-президенти ще влязат в пряк дебат в четвъртък.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Коментари

Новини Варна