IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избори 2021
09:00 | 21 ноември 2021
Обновен: 09:53 | 19 април 2024

МВР: Балотажът за президент във Варненско започна спокойно и без инциденти

Паспортните служби в града работят извънредно до 19:30 днес

По материала работи: Слав Велев
МВР: Балотажът за президент във Варненско започна спокойно и без инциденти

Изборният ден започна в 7:20 часа, секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии, съобщават от ОД на МВР-Варна.

Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 052/615166, както и на имейл izbori2021@mvr.bg.

В днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност" в ОДМВР Варна ще работят от 8:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Заявления за издаване на удостоверения ще се приемат до 19:00 часа.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

ОДМВР - Варна е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Коментари

Новини Варна