IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
15:00 | 28 март 2024
Обновен: 00:38 | 28 април 2024

Община Варна сключи договори за 3,75 млн.лв. за озеленяване

Предвидените средства са със 7,14% повече спрямо 2023 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Община Варна сключи договори за 3,75 млн.лв. за озеленяване

Община Варна е сключила договори на стойност 3,75 млн. лв. за озеленяване в града. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев по време на среща с участието на всички фирми по озеленяване, които работят на територията на петте района.

Предвидените средства за дейности по озеленяване през 2024 година са със 7,14% повече спрямо 2023 година, или общо 3,89 млн. лв. Градската среда на Варна има нужда от осезаемо подобряване, коментира кметът и подчерта, че за целта средствата могат да бъдат допълнително увеличени още тази година.

Той бе категоричен, че ще изисква от фирмите по-високо качество на услугата и по–добър вид на всички зелени площи в града.

По време на разговорите бяха обсъдени и промените в графика на дейностите за озеленяване, по-ранни срокове за процедурите за ежегодните обществени поръчки и рамковите споразумения.

Разгледани бяха предложения за включване на нови зони за представително озеленяване, състоянието на поливните системи в града, планираните дейности по резитба, коситба и поставяне на нови насаждения за идните месеци.

 

Коментари

Новини Варна