IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
13:00 | 28 март 2024
Обновен: 14:31 | 27 април 2024

Модерният кампус на МГ във Варна ще бъде разположен на 2 имота

ОП „Паркинги и синя зона“ ще продължи да управлява безвъзмездно имота на Рибарското пристанище

По материала работи: Ставри Таргов
Модерният кампус на МГ във Варна ще бъде разположен на 2 имота

Общинският съвет във Варна даде съгласието за продължаване на процедурата по изграждане на нова учебна база на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Решението беше взето на днешното заседание на местния парламент с пълно единодушие, с 46 гласа „за“.

Предвижда се модерният кампус да бъде изграден върху два имота – на ул. „Акад. Андрей Сахаров“ № 16 и на ул. „Върба“ № 24, с обща площ от 22 дка. Терените бяха предоставени на Община Варна от държавата съответно през 2016 и 2019 г.

5-годишното право на собственост върху единия от имотите изтича през април, а за другия имот то е изтекло още през 2021 г., затова местната администрация е длъжна да върне собствеността на държавата. Следващата стъпка е провеждането на нови процедури за безвъзмездното придобиване на двата имота от Община Варна.

Друго решение е ОП „Паркинги и синя зона“ да продължи да управлява безвъзмездно имота на Рибарско пристанище – Варна на ул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“.

Гласувано бе също недвижим имот – публична общинска собственост, находящ се на ул. „Неофит Бозвели“ 33, да се предостави безвъзмездно за управление на ОУ „Цар Симеон I”.

В началото на днешното заседание беше съобщено, че общинският съветник Стелиян Севастиянов е избран за съпредседател на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той ще управлява групата заедно с колегата си Николай Стефанов.

Коментари

Новини Варна