IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
14:46 | 2 септември 2015
Обновен: 07:17 | 28 март 2024

Промениха капитала на „ВиК“ – Варна

Реновираните с европари съоръжения в с. Тополи се прехвърлят на общината

По материала работи: Ставри Таргов
Реновираната пречиствателна станция в с. Тополи бе открита от премиера Бойко Борисов.

Правителството реши едновременно да се намали и увеличи капиталът на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД със стойността на сгради и ВиК съоръжения към намиращата се пречиствателна станция в местността Клисе баир в с. Тополи.
Активите, за които са извършени рехабилитация, реконструкция и модернизация, се прехвърлят безвъзмездно на община Варна. Това става във връзка с изпълнен проект „Реконструкция и модернизация на ПСОВ - Варна – втори етап, от изграждане на Канализационна помпена станция „Акациите“ и тласкател – гр. Варна“.
Според изискванията на Оперативна програма „Околна среда“ – 2007 - 2013, и договора за безвъзмездна финансова помощ община Варна като бенефициент по проекта трябва да представи доказателства за собствеността върху ремонтираните обекти. В противен случай следва да възстанови получената финансова помощ, съобщиха от Министерския съвет.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна