IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
17:21 | 17 декември 2015
Обновен: 20:11 | 22 април 2024

С пари от ЕС подготвиха инвестиционни проекти за 16 обекта във Варна

57 млн. лв. ще струва реализацията им в рамките на интегрирания план за развитие на града

По материала работи: Ставри Таргов
С пари от ЕС подготвиха инвестиционни проекти за 16 обекта във Варна

С пари от ЕС общината подготви инвестиционни проекти за 16 обекта, включени в интегрирания план за развитие на Варна за периода 2014 – 2020 г. 3 от тях са за градската среда, 9 от образователната инфраструктура, 4 от социалната. Това стана ясно на заключителната пресконференция по проект „В подкрепа на Варна за програмен  период 2014 – 2020 г.“. Неговата стойност е 1 425 612 лв., като парите са изцяло безвъзмездна помощ. Инвестиционните проекти са за ремонт и благоустрояване на пътища и зони в районите „Приморски“ и „Аспарухово“, на 5 училища и 4 детски градини, както и за изграждане на защитени и наблюдавани жилища за хора с психични проблеми.
По индикативни стойности изграждането на обектите от градската среда ще струват над 24 млн. лв., от образователната инфраструктура – 18 млн. лв., от социалната – 15 млн. лв. Всичко ще се прави поетапно с цел гъвкавост в отпускането на средствата, поясни арх. Йоана Иванова, ръководител на проекта. Тя добави, че повечето от обектите ще бъдат с приоритет при изпълнението на интегрирания план за развитие на Варна.

Ставри Таргов

 

 

Коментари

Новини Варна