IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
16:15 | 12 ноември 2021
Обновен: 07:29 | 14 април 2024

45-годишен отива на топло за теглене на пари от чужда дебитна карта

Ще трябва да заплати и глоба в размер на 4000 лева

По материала работи: Ставри Таргов
45-годишен отива на топло за теглене на пари от чужда дебитна карта

45-годишният П.А., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Шумен, за теглене на пари от чужда банкова карта без съгласието на притежателя й, в условията на продължавано престъпление, беше признат за виновен от Окръжния съд.

Мъжът призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заяви, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

След като редуцира наказанието с оглед на съкратената процедура, съдът определи той да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години при общ режим на изтърпяване и да заплати „глоба“ в размер на 4000 лева за извършеното от него. Съдът уважи и предявеният граждански иск.

На 17 август 2020 година в град Шумен П.А. се сдобил с платежен инструмент, който не му принадлежи, намерил банкомат и реализирал пет успешни транзакции на обща стойност от 2000 лева. Подсъдимият използвал чужд платежен инструмент – дебитна карта,  без съгласието на титуляря й.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Варна.

Коментари

Новини Варна