IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Област Варна
13:20 | 24 юли 2022
Обновен: 03:55 | 26 март 2024

На плажа в Кранево решиха проблема с фасовете

Хората си ги хвърлят в специални фунийки

По материала работи: Ставри Таргов
На плажа в Кранево решиха проблема с фасовете

В Кранево са намерили интересен начин фасовете на пушачите да не остават заровени в пясъка на морския бряг. С въведената иновация плажът на Кранево е един от най-чистите у нас, съобщава БНТ.

Плажът "Кранево Север" е разположен на площ от 10 000 квадратни метра, от който всяка есен се събират хиляди фасове.

Андриан Димитров, наемател на плажа "Кранево Север": Ние правим основно почистване. Тогава се вадят и от по-дълбоките места на пясъка повече цигари.
Стопаните на плажа намират интелигентно и практично решение, за да не остават угарките на пясъка.

Тези пластмасови фунийки служат за пепелници, поставят се в пясъка удобно, а след като си тръгнат от плажа, посетителите изхвърлят съдържанието им в кошчетата и се връщат на дървената поставка. Това нещо бях го видял в плажове в чужбина и реших да го приложа в България.

Идеята фунийките да се ползват за пепелници на плажа допада и на туристите.

Освен за околната среда на плажа е помислено и за хората с двигателни проблеми. За тях е изградена специална пътека.

 За да може тези хора да се почувстват част от всички останали, да може да се потопят в морето и също така те не са изолирани само до последната линия от чадъри, а те могат да слязат и легнат на първа линия, споделя Димитров.

Стопаните на плажа, който е удостоен и с престижния "Син флаг", обмислят идната година да поставят съоръжение, с което хора в инвалидни колички да влизат в морето.

Коментари

Новини Варна