Работещи по газопровода Комотини - Стара Загора излязоха на протест
Не са получавали заплати от 3 месеца
Публикувана: 6 Aug 2020 | 16:35

20 от българските работници, които изграждат газопровода Комотини - Стара Загора на територията на Хасковска област, излязоха на протест.

 

Те са недоволни, че от три месеца нямат заплати. Категорични са, че ако до довечера парите не са в банковите им сметки, ще напуснат работа.

 

От три месеца работещите към гръцката фирма, която строи международната газова връзка България - Гърция, не са получавали заплати. Те настояват да им бъдат изплатени възнагражденията заедно с допълнителните заработени часове.

 

"Всеки месец имаме по 300 часа работени, при положение че 160 часа е нормално да се работи. Имаме много начислени бонуси. След като свърши работното време, ние продължаваме да работим. Всяка събота работим, дори и няколко недели", сподели служител.

 

"От шест месеца сме тука, три заплати не сме получили", допълни друг.

 

"По 4 000 лева имаме да взимаме. Искаме днес, до 5.00 часа, парите да са тук! С извънредния труд", допълни трети.

 

Христос Икономидис, който отговаря за логистиката в предприятието, каза:

 

"Аз казах, че хората днеска ще си вземат парите".

 

Гръцката фирма АВАКС - подизпълнител на проектната компания, която строи българо-гръцката газова връзка, е превела заплатите на работниците за юни.

 

Това съобщиха от проектната компания Ай Си Джи Би. Гръцките подизпълнители са ги уверили, че в понеделник ще бъдат преведени и сумите за юли.

 

БНР

Коментари ( 0 )