IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
21:41 | 14 юни 2019
Обновен: 02:01 | 18 април 2024

Тон тютюн седмично произвеждали нелегално три цеха

10 души са в ареста за участие в престъпна група

По материала работи: Пламен Янков
Тон тютюн седмично произвеждали нелегално три цеха

10 души са с обвинения за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на цигари без бандерол.

 

Те са задържани на 12 юни при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Благоевград, Русе и Сливен, съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура, цитирани от dnes.bg.

 

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2017 г. Участниците са се занимавали с нелегално производство на тютюн за пушене и разпространението му на крайни клиенти в цялата страна.

 

За целта са организирали три нелегални цеха с машини и съоръжения за обработка - омекотяване и ароматизиране на тютюна, както и за нарязването и опаковането му. Там е бил произвеждан средно по 1 тон тютюн за пушене седмично.

 

Част от обвинените са задържани в момент на производство на нелегалната стока. Готовата продукция е била разпространявана в разфасовки по 1 кг – в пластмасови прозрачни кофички с надписи на известни марки.

 

По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени десетки адреси и автомобили. Иззети са над 360 кг готов тютюн за пушене, както и неголямо количество наркотични вещества.

 

С прокурорски постановления на 7 от обвинените е наложено задържане до 72 часа. Днес спецпрокуратурата е внесла в спецсъда искане да им бъде наложен постоянен арест.

Коментари

Новини Варна