IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
10:17 | 11 август 2020
Обновен: 16:37 | 21 април 2024

Ромска любов с глоби – две по 1000 лева за сватба на непълнолетни

Случаят е от Берковица

По материала работи: Ставри Таргов
Ромска любов с глоби – две по 1000 лева за сватба на непълнолетни

Районният съд в Берковица е наложил глоба по 1 000 лева на две жени от Вършец, защото в нарушение на закона оженили непълнолетни момче и момиче и ги улеснили да заживеят на семейни начала. Това съобщиха от Съдебната палата в Монтана, предава БТА.

 

В края на 2017 г. 15-годишната В.П.В. се запознала с малолетно момче от Вършец и започнала връзка с него. Майката на момчето В.И.К. предложила да заживеят заедно, а по-голямата сестра на момичето С.П.В., която имала попечителство над него след смъртта на родителите им, се съгласила.

 

Двете жени организирали сватбено тържество и непълнолетните младоженци заживели заедно в предоставено от семействата им жилище.

 

Деянието на двете жени е престъпление против младежта, за което законът предвижда лишаване от свобода до две години или пробация, съобщава Нова.

 

Тъй като двете жени се признали за виновни и са с чисто съдебно минало, то съдът е наложил само глоби, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Коментари

Новини Варна