IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
08:44 | 30 септември 2020
Обновен: 09:41 | 26 март 2024

Злощастно! Шофьорът, сгазил дете на паркинг – с инфаркт в болница

Той е в болница с опасност за живота

По материала работи: Ставри Таргов
Злощастно! Шофьорът, сгазил дете на паркинг – с инфаркт в болница

Шофьорът, прегазил 2-годишното дете на “Илиянци“ в София, е приет в болница с инфаркт, съобщи Нова тв. Той е в Александровска болница с опасност за живота.

 

Софийски градски съд трябваше да каже дали той да остане за постоянно в ареста, след като бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. От прокуратурата обаче решиха да не внасят искането за задържане в съда, докато здравословното състояние на шофьора не се подобри.

 

Шофьорът е сирийски гражданин със статут на постоянно пребиваващ. Няма предишни нарушения.

 

„Пребивава в България от 1992 г., базиран е в държавата, работи, децата са му родени тук, завършили са български училища”, каза Анна Попова, адвокат на задържания шофьор.

 

Той самият изпитва много силна душевна болка и вина за случилото се, тъй като това е една трагедия, която се е разиграла за двете семейства”, каза още тя.

 

„Действително при настъпване на произшествието той е оказал първа помощ. Лично е позвънил на 112, с едната ръка е придържал детенцето, но за жалост знаем какъв е изходът”, допълни Попова, цитирана от "Монитор".

Коментари

Новини Варна